Vejene til Dragør

Dragør ligger yderst på Amager med skov og grønne marker på den ene side og Øresunds blå bølger på den anden. Her kommer man ikke bare tilfældigt forbi. Alligevel er vi kun 20 minutter fra Københavns City, og har du lyst til at besøge os, er der flere veje, der nemt og hurtigt fører herud.

Over broerne

Hvis du kommer fra broen – enten en af dem, der forbinder Københavns City  med Amager eller Øresundsbroen fra Sverige – kører du bare gennem Tårnby og videre ud ad Englandsvej mellem marker og græssende heste. Når du ser Store Magleby kirke, er du allerede i Dragør Kommune. Der er godt nok endnu et stykke vej ned til selve skipperbyen Dragør med de velbevarede gule huse, toppede brosten og de berømte Dragør gæs – men turen går hurtigt og bringer dig direkte ind i den gamle by.

Langs kysten

Kystvejen, der går fra Kastrup til Dragør på ydersiden af lufthavnen, åbnede i 2004 for offentlig trafik. Her ser du flyene starte og lande på nærmeste hold, mens du kører langs det glitrende Øresund med et flot vue til Dragør og Nordstranden forude på din venstre hånd.

Gennem skoven

Kommer du fra Sjællandsbroen – eller har du bare lyst til en tur gennem skoven på vej herud – så kan du køre til Dragør ad Kongelundsvej, som fører dig gennem Amagers eneste skov, Kongelunden.